​Fyrhjulsinställning
- så här går det till.

Ett av de enklaste men samtidigt kanske mest bortglömda sätten att få bra ekonomi i sitt körande är att göra en fyrhjulsinställning. Vad innebär detta?

Jo, när bilen kommer av produktionsbanan som ny, så är hjulaxeln inställd så att däcken ligger optimalt mot vägbanan och slits jämnt över hela slitytan. Men när bilen börjar användas kan hjulaxelns läge rubbas av en mängd olika anledningar, och då slits däcken både snett och mer än vad som behövs. Bilens bränsleförbrukning ökar, och körningen blir mer obekväm både med störande ljud och för att du som förare måste hålla emot en ratt som drar åt det ena eller andra hållet. Det är dock enkelt att komma tillrätta med det här problemet. Boka tid för en fyrhjulsinställning här på bilochmotor.se alternativt ring oss och kom sedan till oss. Vi mäter vinkeln mellan dina däck och vägen med hjälp av datoriserade mätinstrument, och sedan justerar vi inställningen.

  • Enkel tidbokning på vår webbsida

  • Vi använder de senaste precisionsinstrumenten

  • Minskar slitaget på dina däck

  • Minskar dina bränslekostnader

  • Gör bilkörningen roligare

Ovanstående är bara några av fördelarna med att göra en fyrhjulsinställning hos oss!

När behöver man göra en fyrhjulsinställning?

När behöver du då göra en fyrhjulsinställning? Hjulaxeln kan komma ur läge av något så enkelt som att du kör emot en trottoarkant. Förutom när du har kört på en kant, eller till exempel en ojämnhet i vägen, så brukar man säga att om något av det nedanstående har hänt är det bra att göra en fyrhjulsinställning: om du har bytt ut något i framvagnen eller bakvagnen, kanske har du till exempel sänkt bilen eller av annan anledning bytt fjädring på din bil. Kanske ser du att däcken slits snett, alltså att de slits mer på insidan eller utsidan av slitytan istället för att det är ett jämnt slitage. Du kan också märka det på att bilen känns instabil eller att ratten är ovanligt trög. Det kan också märkas på att ratten drar åt höger eller vänster.

Vad gör du då om du har råkat köra över en trottoarkant eller ner i en hålighet i vägen och du till exempel märker att ratten börjat dra åt ena hållet? Det enklaste är att boka tid hos oss, så tar vi hand om det hela åt dig. En fyrhjulsinställning tar inte lång tid att göra, men det som är viktigt är att den görs med precision. Vi har den senaste datoriserade mätutrustningen och du behöver inte längre bekymra dig om att din fyrhjulsinställning blir fel med några millimeter. Hos oss blir den exakt och det är just den här precisionen som du betalar för.

 

    Boka fyrhjulsinställning från 1 295 kr

    BOKA ONLINE